Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
17.1 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των βιολογικών υλικών από συγγενείς θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των βιολογικών υλικών από συγγενείς θυμάτων

0
24
Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των βιολογικών υλικών από συγγενείς θυμάτων
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνολικά 56 νεκροί ταυτοποιήθηκαν από τη συγκριτική ανάλυση 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη.

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr