Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
7 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης- «Νομίζει ότι...

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης- «Νομίζει ότι πρωταγωνιστεί σε αμερικανικό πολιτικό θρίλερ»

0
13
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης- «Νομίζει ότι πρωταγωνιστεί σε αμερικανικό πολιτικό θρίλερ»

«Ο Πρωθυπουργός σύρεται σε μία επιφανειακή μετατόπιση όσον αφορά στο ανθρώπινο σφάλμα, κάτω από τον καταιγισμό της κριτικής. Αλλη μία επικοινωνιακή διαχείριση ανθρώπινης τραγωδίας. Είναι η αντίδραση ενός επικοινωνιακού μηχανισμού που δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση», σχολίασε ο εκρπόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ο Δ. Μάντζος σημείωσε στη συνέντευξη του στο RealFm ότι μόνο καλό δεν προσφέρει η τοξικότητα στη δημόσια συζήτηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η οργή του κόσμου είναι ένα δίκαιο συναίσθημα, που πρέπει όμως να διοχετευθεί σε ενεργητική συμμετοχή στην ανατροπή όλων των συσχετισμών, όλων των αδιεξόδων. Όχι με το συλλήβδην δόγμα “όλοι ίδιοι είναι”. Αυτό σπάει με δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, αυτοκριτική και ανάληψη πραγματικής ευθύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι πρωταγωνιστεί σε αμερικανικό πολιτικό θρίλερ

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι «κάποιοι, μέσα από την αλαζονεία και την έλλειψη ενσυναίσθησης που τους διακρίνει, νομίζουν ότι πρωταγωνιστούν σε αμερικανικό πολιτικό θρίλερ ή ότι συμμετέχουν σε κάποιο σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας. Δεν μπορείς, μετά από ένα προκατασκευασμένο διάγγελμα, να έρχεσαι με μία έκθεση ιδεών και να κάνεις μία επιφανειακή αναδίπλωση από όσα είπες πριν από πέντε ημέρες, επιμένοντας όμως στον πυρήνα της διάχυσης των ευθυνών σε όλους τους άλλους».

«Εμείς πλέον ως λαός δεν θέλουμε άλλα ευχάριστα λόγια, αλλά δυσάρεστες αλήθειες και απαντήσεις. Τί έκανε το Υπουργείο Υποδομών; Τί έκανε ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων; Πόσες φορές έκλεισε ο Υπουργός την πόρτα στους εργαζόμενους όταν του έλεγαν ότι έρχεται το ατύχημα; Τί έχει συμβεί για να ακούμε σήμερα εργαζομένους να μας λένε ότι το 2010 τα τρένα λειτουργούσαν καλύτερα από το 2023;», διερωτήθηκε ο Δ. Μάντζος και συνέχισε: «Αλήθεια, τί θα έλεγε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, την επομένη του δυστυχήματος αν αυτό δεν είχε συμβεί; Τί του είχαν γράψει να μας πει; Ότι όλα είναι καλά καμωμένα;».

Υπενθύμισε, παράλληλα, την ειδική εκδήλωση της ΝΔ για τον σιδηρόδρομο τον Μάρτιο του 2019 ρωτώντας «τέσσερα χρόνια μετά, τί ακριβώς έχουν κάνει; Έχουν συνειδητοποιήσει πόσες ημέρες, πόσους μήνες κυβερνούν; Αυτό είναι μία πολλοστή ηχηρή αποτυχία του μοντέλου διακυβέρνησης του επιτελικού κράτους».

«Ο Πρωθυπουργός, πέντε μέρες μετά, λέει μία συγγνώμη για όλους, και τους προηγούμενους. Θυμάται ότι υπάρχει μία Βουλή που μπορεί να συστήσει μία εξεταστική επιτροπή και δεν μπαίνει στον πειρασμό να προδικάσει το αποτέλεσμά της όπως έκανε, δυστυχώς, με την επιτροπή που συγκρότησε ad hoc ελέγχοντας για ανθρώπινο σφάλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr