Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
19.4 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τι ισχύει με τους μισθούς του ΟΣΕ

Τι ισχύει με τους μισθούς του ΟΣΕ

0
11
Τι ισχύει με τους μισθούς του ΟΣΕ

Η υπηρεσία στον ΟΣΕ μπορεί να φτάσει το μηνιάτικο του εργαζόμενου δημοσίου υπαλλήλου σε επίπεδα που άλλοι εργαζόμενοι δεν φαντάζονται.

Μία δουλειά απαιτητική, με μεγάλες ευθύνες αλλά και πολύ καλά αμειβόμενη. Η υπηρεσία στον ΟΣΕ μπορεί να φτάσει το μηνιάτικο του εργαζόμενου δημοσίου υπαλλήλου σε επίπεδα που άλλοι εργαζόμενοι δεν φαντάζονται.

Οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, προκαλούν αίσθηση.

Δεν είναι μόνο οι αμοιβές, είναι και ένα πακέτο μπόνους και παροχών που ζαλίζει σε αυτή την ΣΣΕ.

Τι προβλέπει η σύμβαση εργασίας

Άρθρο 11: Σε περίπτωση περιστατικού αυτοκτονίας ή απόπειρα αυτοκτονίας επιβάτη ή άλλου ατυχήματος, που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο ατόμου ή τον τραυματισμό του στην τροχιά του σιδηροδρομικού δικτύου χορηγείται ειδική άδεια 7 ημερών.

Άρθρο 20: Για τα τέκνα που σπουδάζουν εντός Ελλάδας εκτός της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους χορηγείται κατ’ έτος το ποσό των 500€

Άρθρο 30: Στην περίπτωση θανάτου από αποδεδειγμένο εργατικό ατύχημα θα καταβάλεται στους δικαιούσους της σύνταξης του αποβιώσαντος ως αποζημίωση το ποσό των 35.000€

Άρθρο 33: Χορηγείται δωροεπιταγή στους εργαζόμενους ποσού 200 € ετησίως

Άρθρο 42: Για τους εργαζόμενους που ολοκληρώνουν ή αναλαμβάνουν την εργασία τους μεταξύ των ωρών 24:00 – 6:00 ή αναλαμβάνουν την υπηρεσία τους σε ώρες που δεν λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η εταιρεία αναλαμβάνει την μεταφορά τους.

Άρθρο 45: Η αποζημίωση του προσωπικού λόγω παραίτησης ποσού 15.000 € καταβάλλεται σε δύο δόσεις

Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό σύμφωνα με το άρθρο 3, ο εισαγωγικός μισθός για ένα διοικητικό υπάλληλο είναι τα 750 ευρώ και ο καταληκτικός μισθός ενός ανύπαντρου μηχανοδηγού τα 2.000 ευρώ, ενώ σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζονται μισθολογικά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς να απαιτείται συνάφεια με την θέση εργασίας.

Επίσης, προβλέπονται τα οικογενειακά επιδόματα 100 ευρώ επίδομα γάμου για όλους και 50 ευρώ για κάθε παιδί.

«Πληρωνόμαστε με το μισθολόγιο του δημοσίου, το ενιαίο μισθολόγιο» θα πει την ίδια ώρα ο Νίκος Κιουτσιούκης, σημειώνοντας πως για να φτάσει κάποιος τις αμοιβές που ακούγονται θα πρέπει να δουλεύει χωρίς ρεπό και αργίες.

«Νομίζω ότι είναι άλλη μία υπερβολή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν πάλι για τους εργαζόμενους του ΟΣΕ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θεσπίστηκε την περίοδο των μνημονίων, άρα λοιπόν είναι αδύνατο να μιλάμε για αυτά τα ποσά, τα οποία και εγώ διάβασα δεξιά και αριστερά. Το θεωρώ αδύνατο. Εκτός πια αν οι εργαζόμενοι εργάζονται 30 ημέρες τον μήνα», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσιούκης.

Σαν παράδειγμα με 40 χρόνια υπηρεσίας οι εργαζόμενοι αναφερουν πως ο καθαρος μισθός χωρίς υπερωρίες είναι γύρω στα 1300 με 1400 ευρώ. Σε αυτά βέβαια θα πρέπει να προστεθούν και οι διάφορες παροχές και υπερωρίες.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr