Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
17.6 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Συναγερμός για την αθηναϊκή ριβιέρα: Σε ποιες παραλίες εντοπίστηκαν εντερόκοκκοι, επικίνδυνοι κυρίως...

Συναγερμός για την αθηναϊκή ριβιέρα: Σε ποιες παραλίες εντοπίστηκαν εντερόκοκκοι, επικίνδυνοι κυρίως για παιδιά

0
55
Συναγερμός για την αθηναϊκή ριβιέρα: Σε ποιες παραλίες εντοπίστηκαν εντερόκοκκοι, επικίνδυνοι κυρίως για παιδιά

«Λαβράκια» έβγαλε η ΠΑΚΟΕ μετά από μετρήσεις που έκανε στο παραλιακό μέτωπο Φαλήρου – Σουνίου, την λεγόμενη αθηναϊκή ριβιέρα, καθώς οι έλεγχοι εντόπισαν μεγάλη συγκέντρωση εντερόκοκκων, ιδιαίτερα επικίνδυνων οργανισμών κυρίως για παιδιά.

Από τους πίνακες των αποτελεσμάτων και τους χάρτες που προσδιορίζουν τα σημεία μέτρησης και δειγματοληψίας, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

1) Όσον αφορά στα μικρόβια που βρέθηκαν στις αναλύσεις στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ, παρατηρήθηκε στα δείγματα αριθμός εντερόκοκκων που ξεπερνά μία και δύο φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
Οι εντερόκοκκοι είναι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί που επηρεάζουν ιδιαίτερα το στομάχι των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

2) Όσον αφορά στις φυσικοχημικές-οργανοληπτικές παραμέτρους στο συνημμένο πίνακα η θολερότητα και τα αιωρούμενα στερεά είναι σε όλα τα δείγματα εκτός ορίων κι αυτό συνιστά, σε ώρες νηνεμίας, έντονο προβληματισμό επειδή υποδηλώνει υψηλό φορτίο προβληματικών και ανεξέλεγκτων υλικών στο θαλάσσιο αυτό οικοσύστημα.

3) Ο πίνακας που αναφέρεται στις χημικές παραμέτρους το COD (χημικά καταναλισκώμενο οξυγόνο) αποδεικνύει ότι ξεπερνά τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (150 mg/lt) και υποδηλώνει την ύπαρξη ελαίων και πετρελαιοειδών.

Συμπερασματικά, οι περιοχές έρευνας που επισκέφθηκε το ΠΑΚΟΕ είναι προβληματικές και αρκετά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Η έρευνα αυτή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο Facebook του ΠΑΚΟΕ και θα αποσταλεί στην Περιφέρεια και το Δήμαρχο, καθώς και στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.

Δείτε τον πίνακα

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr