Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
9 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ραγδαίες εξελίξεις με τα Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για άμεση διαλεύκανση

Ραγδαίες εξελίξεις με τα Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για άμεση διαλεύκανση

0
32
Ραγδαίες εξελίξεις με τα Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για άμεση διαλεύκανση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητά εις βάθος διερεύνηση και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Την άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό δυστήχημα στα Τέμπη ζητά με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζητά από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να προχωρήσει με την ποινική αξιολόγηση των συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων – περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, ανεξάρτητα από το έργο της Επιτροπής Γεραπετρίτη.

Αναλυτικά η επιστολή Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Oπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr