Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
17.6 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Δευτέρα: Στα Τέμπη ο Γεραπετρίτης

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Δευτέρα: Στα Τέμπη ο Γεραπετρίτης

0
17
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Δευτέρα: Στα Τέμπη ο Γεραπετρίτης

Στη Λάρισα και στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για σήμερα Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου, Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκιά.

Η έρευνα θα είναι διαφανής και ενδελεχής, διαμηνύει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, θα εξετάσει μεταξύ άλλων και τις διαχρονικές στρεβλώσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων στη χώρα μας.

Την Τρίτη ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για επιτόπια επιθεώρηση συγκοινωνιακών υποδομών, ενώ την επομένη (8 Μαρτίου, 11:00), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

Πώς θα κινηθεί η επιτροπή

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ειδική επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα είναι το εξής:

Προκειμένου να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, αλλά και ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Η επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό, η οποία και θα δημοσιοποιηθεί.

Στόχος είναι το πόρισμα να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ενώ πρόκειται να οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων. 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr