Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών – Τέμπη: Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί

0
25

treno-730x471

Ο Juan Jesús García Fraile, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE) εξέφρασε την αγανάκτησή του για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με επιστολή του προς την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βαλεάν.

«Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Για άλλη μια φορά, αναζητούνται οι ένοχοι αντί να αναλύονται και να προσδιορίζονται τα αίτια σε βάθος και να εφαρμόζονται τα μέσα ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.

Όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, καθώς έχουν γίνει γνωστά σε πολλά φόρουμ.

Πρέπει να απαιτούνται βελτιωμένες αξιολογήσεις κινδύνου σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο δυστύχημα.

Καταδικάζουμε την αμέλεια στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία αφήνει ευάλωτους σε μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα εργαζόμενους κι επιβάτες στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα

Είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση δράση, εφαρμόζοντας πρακτικές που αφορούν στην ενσωμάτωση του σιδηρόδρομου, στην κουλτούρα της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας ως Ευρωπαίοι μηχανοδηγοί και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των επιβατών και των συναδέλφων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr