Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
14.3 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πού χρησιμεύουν οι μαύρες κουκκίδες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Πού χρησιμεύουν οι μαύρες κουκκίδες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

0
9
Πού χρησιμεύουν οι μαύρες κουκκίδες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Σε όλα τα νεότερα μοντέλα αυτοκινήτου, στο πλαίσιο του παρμπρίζ υπάρχουν μικρές μαύρες κουκίδες. Σε κάποια άλλα μοντέλα δεν υπάρχουν κουκκίδες αλλά μία σκούρα λωρίδα, στο πάνω μερός του παρμπρίζ. Πού χρησιμεύουν αυτές οι κουκκίδες;

Δεν πρόκειται για κάποιο σχεδιαστικό μοτίβο, αλλά είναι ένα κρίσιμο για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών χαρακτηριστικό. 

Ο ρόλος των μαύρων κουκίδων στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου είναι διπλός. Αρχικά, αποτελούν μέρος της ενίσχυσης του υαλοπίνακα στα σημεία που αυτό εφαρμόζει με τις μεταλλικές επιφάνειες του οχήματος, ενισχύοντας την ακαμψία του.

Ακόμα, μια απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας ανάμεσα στο μεταλλικό πλαίσιο και το γυαλί θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωση του παρμπρίζ. Οι μαύρες κουκκίδες βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα αυτής της φθοράς και απορροφόντας μεγαλύερη θερμότητα.

Επιπρόσθετα,  μερικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τις μαύρες κουκκίδες προς όφελος των επιβατών, για να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο μέσο το οποίο βοηθά στη μείωση αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας και την «τύλφλωση» του οδηγού από το φως του ήλιου.

Εάν εντοπίσουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του παρμπρίζ αρχίζει να φθείρεται θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του, ώστε να αποτραπεί πιθανή ενδεχόμενη θραύση στο παρμπρίτζ.

με πληροφορίες από travelandleisure.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr