Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
20.4 C
Athens
Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Παρίσι 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή Ρωσίας- Λευκορωσίας, η Ουκρανία απειλεί με...

Παρίσι 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή Ρωσίας- Λευκορωσίας, η Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ την διοργάνωση

0
20
Παρίσι 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή Ρωσίας- Λευκορωσίας, η Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ την διοργάνωση

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας γνωστοποίησε σήμερα (17/3) ότι είναι υπέρ της διατήρησης του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, αλλά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σχέδια για μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σε περίπτωση συμμετοχής τους.

Η Ουκρανία πρωτοστάτησε σε μια έκκληση για αποκλεισμό αθλητών από τη Ρωσία και τη στενή της σύμμαχό της Λευκορωσία, από τους Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέφερε τον Ιανουάριο ότι ήταν «ανοιχτή» να τους συμπεριλάβει ως ουδέτερους.

Η Ουκρανία έχει επίσης απειλήσει με μποϊκοτάζ εάν επιτραπεί στους αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να αγωνιστούν στο Παρίσι, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση.

«Είμαστε υπέρ του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και υπευθύνων από διεθνείς αγώνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας, προσθέτοντας: «Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν κατάχρηση της συμμετοχής και των επιτυχιών των αθλητών τους σε διεθνείς αγώνες για σκοπούς πολεμικής προπαγάνδας.

Ανεξάρτητα από την απόφαση της ΔΟΕ και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών σχετικά με την επανεισδοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, απορρίπτουμε κάθε μποϊκοτάζ των διεθνών αγώνων, ειδικά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr