Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν Λβιβ και Χάρκοβο – Ο συναγερμός ηχούσε 7 ώρες

0
24

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν Λβιβ και Χάρκοβο – Ο συναγερμός ηχούσε 7 ώρες

Δυνατές εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο από χτες το βράδυ, με τους Ρώσους να έχουν εξαπολύσει νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τη νύχτα. Ο συναγερμός ηχούσε μάλιστα στην πόλη για επτά ολόκληρες ώρες.

Το 40% της πρωτεύουσας της Ουκρανίας μάλιστα παρέμεινε χωρίς ρεύμα, με τους κατοίκους να αναφέρουν τρομαγμένοι πως ξύπνησαν το βράδυ από την έκρηξη, η οποία «ήταν πολύ δυνατή».

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν Λβιβ και Χάρκοβο – Ο συναγερμός ηχούσε 7 ώρες
AP Photo/Mykola Tys

Ποιες πόλεις δέχτηκαν τα πυρά

Σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία, τουλάχιστον 81 ρωσικοί πύραυλοι και οκτώ ντρόουν έπληξαν, κυρίως ενεργειακές και βιομηχανικές υποδομές, δέκα περιφέρειες στη δυτική και κεντρική Ουκρανία

Οι πυραυλικές επιθέσεις στο δυτικό Λβιβ μάλιστα, κατέστρεψαν κατοικίες αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες, ενώ το Χάρκοβο δέχτηκε 15 χτυπήματα.

Στην πόλη Μπαχμούτ – την οποία εδώ και καιρό πολιορκεί έντονα η Ρωσία – οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος: «Πραγματοποίησα συνάντηση με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Η πρώτη γραμμή, η άμυνά μας, η μάχη για το Μπαχμούτ κι ολόκληρο το Ντονμπάς. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα».

Επίσης, μιλώντας νωρίτερα στο CNN, ο Ουκρανός Πρόεδρος απέκλεισε τον διάλογο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr