Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
14.3 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονόμου για τις «εγγυήσεις» Καραμανλή 15 μέρες πριν τα Τέμπη: «Άστοχη προσέγγιση,...

Οικονόμου για τις «εγγυήσεις» Καραμανλή 15 μέρες πριν τα Τέμπη: «Άστοχη προσέγγιση, θα έχει αναθεωρήσεις τις θέσεις του»

0
17
Οικονόμου για τις «εγγυήσεις» Καραμανλή 15 μέρες πριν τα Τέμπη: «Άστοχη προσέγγιση, θα έχει αναθεωρήσεις τις θέσεις του»

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να διαλευκανθεί πλήρως το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και να εξεταστεί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για νοσηρή εσωτερική νοοτροπία στον ΟΣΕ έκανε λόγο το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, ωστόσο, αναγνώρισε ευθύνες και στην κυβέρνηση, στις διοικήσεις, αλλά και στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για την τοποθέτηση του τέως υπουργού Κώστα Καραμανλή 15 μέρες πριν το δυστύχημα στην Βουλή.

Στις δηλώσεις του εκείνες, ο απερχόμενος υπουργός επιτιμούσε όσους έθεταν θέμα ασφάλειας για του σιδηροδρόμους.

«Νομίζω δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Προφανώς και ο κ. Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του αυτές, και η παραίτησή του ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Είχε έλλειμμα ενημέρωσης; Πρέπει να απαντήσει ο κ. Καραμανλής σε αυτές τις ερωτήσεις… Αναδεικνύονται δυο ζητήματα.

Πρώτον, η τεχνολογική πρόοδος σε ό,τι αφορά την υλοποίηση ενός έργου, που ενδεχομένως θα είχε αποτρέψει την τραγωδία αυτή ακόμα και με ανθρώπινο λάθος και δεύτερον ένα ζήτημα διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού στον ΟΣΕ.

Όλα συμπτώματα του βαθέος κράτους έχουν χωρις αμφιβολία αντανάκλαση ευθύνης στη δική μας κυβέρνηση, στις διοικήσεις, στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Δεν το κρύψαμε. Αναλαμβάνεται αυτο το μερίδιο της ευθύνης έμπρακτα και ουσιαστικά, και έχουν τις ρίζες τους αυτά και πίσω σε μια σειρά από πράγματα. Τίποτα από όλα αυτά δε θα μείνει στο σκοτάδι».

Ερωτηθείς αν η παραίτηση του κ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού του και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης «μηδενίζει όλο το κοντέρ», απάντησε ότι τραγωδία δεν μηδενίζει ούτε τερματίζεται σε τίποτα και για κανέναν. Παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη, η ενδεχόμενη εκλογή στην επομένη βουλή του αφορά τους ψηφοφόρους που θα τον ψηφίσουν σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr