Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
19.4 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ντογιάκος: Ανοίγει τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2017, είχε αθωωθεί...

Ντογιάκος: Ανοίγει τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2017, είχε αθωωθεί ο υπεύθυνος

0
14
Ντογιάκος: Ανοίγει τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2017, είχε αθωωθεί ο υπεύθυνος

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης τη δικογραφία, που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017.

Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών και για άλλα πρόσωπα, εκτός από τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με έγγραφο του ζήτησε από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να του σταλεί η δικογραφία, που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017, με τέσσερις νεκρούς.

Σκοπός να ερευνηθεί εκ νέου υπό τα νέα δεδομένα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, όπως αναφέρει το Mega.

Τι είχε συμβεί

Το τρένο τότε είχε εκτροχιαστεί, με αποτέλεσμα και τότε να υπάρξουν νεκροί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου, ενώ ο άλλος που επέζησε παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπεύθυνος του δυστυχήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα) αλλά αθωώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη δικογραφία για το δυστύχημα του 2017, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι και τότε και σήμερα είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ωστόσο, οι ευθύνες αυτές έμειναν εκτός πεδίου ερευνών, ενώ τώρα θα αξιολογηθεί εκ νέου το αποδεικτικό υλικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν τίθεται ζήτημα για τη διερεύνηση άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, που είναι κακούργημα και ως εκ τούτου δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή, όπως τα πλημμελήματα, λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr