Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
19.4 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης σε εκπροσώπους της ΕΕ για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων: «Θα αξιοποιήσουμε...

Μητσοτάκης σε εκπροσώπους της ΕΕ για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων: «Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την εμπειρία σας»

0
24
Τις πρώτες σκέψεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου και την ασφάλεια των συγκοινωνιών παρουσίασαν τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής στη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Kristian Schmidt, διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, και την αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

23 03 08 0005 DPD1348

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr