Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
9 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Κύπρος: Μπαίνει «κόφτης» στη χρήση των υπουργικών αυτοκινήτων

Κύπρος: Μπαίνει «κόφτης» στη χρήση των υπουργικών αυτοκινήτων

0
21
Κύπρος: Μπαίνει «κόφτης» στη χρήση των υπουργικών αυτοκινήτων

«Κόφτη» στην κυκλοφορία των υπηρεσιακών οχημάτων και τη φρουρά υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης βάζει ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε αυστηρές εντολές για τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική απέστειλε επιστολή προς όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς.

Στην επιστολή, που εστάλη κατόπιν οδηγιών του ΠτΔ και έπειτα από σχετικές αναφορές του Προέδρου Χριστοδουλίδη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 8/3/23, η κα Πική υπενθυμίζει πως βάσει των κανονισμών τα οχήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των υπουργών και υφυπουργών, περιλαμβανομένων επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων και δεν επιτρέπεται να οδηγούνται από τον/την σύζυγο, ή άλλο συγγενικό πρόσωπο, ή οποιοδήποτε άλλο, μη εξουσιοδοτημένο άτομο.

Σχετικά με τους αστυνομικούς/φρουρά, αυτοί θα πρέπει να συνοδεύουν υπουργούς και υφυπουργούς μόνο στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ή όπου αλλού κρίνεται απολύτως απαραίτητο και κατά τρόπο που να αποφεύγεται η κατάχρηση.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η σύσταση γίνεται στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και της υποδειγματικής εικόνας που πρέπει να δίνουν όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr