Κρεμλίνο: Συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μέσα ενημέρωσης για τη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream

0
27

Κρεμλίνο: Συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μέσα ενημέρωσης για τη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream

Δεικτικός ήταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντ. Πεσκόφ  σε ότι αφορά την υπόθεση της δολιοφθοράς των αγωγών  Nord Stream. Υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream αποτελούν μέρος «συντονισμένης» προσπάθειας με σκοπό να εκτραπεί η προσοχή.

Ο Πεσκόφ  διατύπωσε τον προβληματισμό της ρωσικής προεδρίας καθώς  αξιωματούχοι των ΗΠΑ κάνουν διάφορες υποθέσεις για το θέμα προτού καν γίνει έρευνα.

«Προφανώς, οι δράστες της επίθεσης θέλουν να εκτρέψουν την προσοχή. Προφανώς, αυτό που βλέπουμε είναι συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης μέσω των ΜΜΕ», έκρινε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Για τον κ. Πεσκόφ, οι χώρες που ήταν μέτοχοι στους αγωγούς μεταφοράς αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη οφείλουν να επιμείνουν να διενεργηθεί επείγουσα και διαφανής έρευνα.

«Ακόμα δεν μας έχουν επιτρέψει να συμμετάσχουμε ούτε μας έχουν ενημερώσει για την έρευνα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες λάβαμε σημειώματα γι’ αυτήν από τους Δανούς και τους Σουηδούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά παράξενο αλλά έχει οσμή τερατώδους εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr