Κρεμλίνο: Πίσω από το αντιρωσικό αίσθημα κρύβεται δάκτυλος της Ουάσινγκτον στη Γεωργία

0
20

Screenshot_8

Πίσω από το “αντιρωσικό αίσθημα” κρύβεται “το χέρι των ΗΠΑ” και αυτή είναι η αιτία για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και πολλές ημέρες στη Γεωργία, μια χώρα του Καυκάσου, γειτονική της Ρωσίας, υποστήριξε το Κρεμλίνο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα παρακολουθεί τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Γεωργία “με έντονη ανησυχία”

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Πεσκόφ μετά την απόσυρση από το γεωργιανό κοινοβούλιο ενός επίμαχου νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού», η ψήφιση του οποίου είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις, έναν νόμο τον οποίο η Ρωσία χρησιμοποιεί για την καταστολή αντιφρονούντων την τελευταία δεκαετία.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την κατάσταση στη Γεωργία, προσθέτοντας ότι «δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γεωργίας», αλλά τόνισε ότι είναι σημαντικό πως η γεωργιανή πρόεδρος Σαλόμε Ζουραμπισβίλι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

“Δεν απευθύνθηκε στους Γεωργιανούς από τη Γεωργία. Τους απευθύνθηκε από την Αμερική. Και κάποιου το ορατό χέρι επιχειρεί να προσθέσει και πάλι εδώ ένα αντιρωσικό αίσθημα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Ναι, αυτό είναι γεμάτο προβοκάτσιες, το παρακολουθούμε πολύ στενά και με έντονη ανησυχία”, κατέληξε.

Η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε ο Πεσκόφ επαναλαμβάνει την φρασεολογία του από προγενέστερη ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσα στην εβδομάδα.

Μετά το “αόρατο χέρι” που είχε πει ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ότι παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι το “χέρι” στο οποίο αναφερόταν ήταν προφανώς εκείνο της Ουάσινγκτον.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν τις επαναστάσεις σε γειτονικές τους χώρες οι οποίες θεωρεί ότι βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής της.

Έχει επιδιώξει να αιτιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία ως μια απαραίτητη κίνηση για να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τη δυτική επιθετικότητα, κάτι που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως δικαιολογία για έναν επεκτατικό πόλεμο επιθετικότητας.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr