Ισραήλ: Αποδοκιμασίες Νετανιάχου για την αποχή από την εκπαίδευση των εφέδρων πιλότων

0
23

Ισραήλ: Αποδοκιμασίες Νετανιάχου για την αποχή από την εκπαίδευση των εφέδρων πιλότων

Λάβρος ο Β. Νετανιάχου κατά των εφέδρων πιλότων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μονοήμερη εκπαίδευση διαμαρτυρόμενοι για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του.

Από τη βάση της Συνοριακής Αστυνομίας στον οικισμό Μπεν Χορόν στη Δυτική Όχθη, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας για εφέδρους που απειλούν να αρνηθούν την υπηρεσία ή την εκπαίδευση και επισήμανε  ότι «η απόρριψη απειλεί την ίδια τη βάση της ύπαρξής μας».

Όμως, συνέχισε, δεν υπάρχει περιθώριο απόρριψης, επειδή, το προσωπικό του ισραηλινού στρατού δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το κράτος στο παρελθόν.

«Δεν υπάρχει χώρος για απόρριψη, όταν βρίσκεσαι στο πεδίο της μάχης και κοιτάς δεξιά ή αριστερά, δεν το κάνεις για να ελέγξεις τις πολιτικές απόψεις των γειτόνων σου», τόνισε ο Νετανιάχου, ευρισκόμενος εκεί μαζί με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Γ. Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ. και τον Πρόεδρο της Κνεσέτ Amir Ohana. 

“Αυτή είναι η πρώτη και πιο σημαντική βάση για την παρουσία μας στη γη μας.” Πρόσθεσε, “Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε την απόρριψη και τις απειλές της, αλλά οι σπόροι που σπέρνονται εδώ μπορεί να οδηγήσουν σε άγριες συγκρούσεις , και γι’ αυτό ακριβώς, πρέπει να θυμόμαστε την αρχή της ενότητας που είναι η βάση της δύναμής μας». είπε εμφανώς ενοχλημένος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Μετάφραση Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr