Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
22.1 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «οργή των Τεμπών» – Νέες μαζικές διαδηλώσεις για την πολύνεκρη τραγωδία

Η «οργή των Τεμπών» – Νέες μαζικές διαδηλώσεις για την πολύνεκρη τραγωδία

0
17
Μαζικές Διαδηλώσεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάματος και στα Προπύλαια, σε ένα ακόμη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, διεκδικώντας την άμεση απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή μέτρα για ασφαλείς μεταφορές.

Νεολαίοι, μαθητές, εργαζόμενοι κι συνταξιούχοι κατέκλυσαν τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας δημιουργώντας ένα κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής για όσα συνέβησαν την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτό το έγκλημα δεν θα παραγραφεί, όλοι εμείς θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή» είπε ο γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ιδιαίτερα φορτισμένος και αυτό όπως και το πλήθος που βρέθηκε στο συλλαλητήριο.

{https://youtu.be/ueei32YbMWY}

Παράλληλα, σε βαθύ πένθος και με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Λάρισα, διαδήλωση την οποία διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

{https://www.youtube.com/watch?v=NjYhwLZAFDQ&t=7s}

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και προβάλλουν αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Η σημερινή διαδήλωση υπήρξε η συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (8/3) στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Πλήθος κόσμου και στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, αριστερές πολιτικές συλλογικότητες, αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

{https://www.youtube.com/watch?v=AD32MMiJw0k}

Η πορεία ξεκίνησε από το «πέταλο» της Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα καταλήξει στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, μέσω της οδού Αριστοτέλους και της Λεωφόρου Νίκης.

Χανιά και Ηράκλειο

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά διαδήλωση, με τους συμμετέχοντας και τις συμμετέχουσες στη διαδήλωση να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης, από όπου στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

ΤΕΜΠΗ ΜΕΣΑ 1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr