Γερμανία: Στηρίζει την επ’ αόριστον απεργία στα ταχυδρομεία το συνδικάτο Verdi

0
23

Γερμανία: Στηρίζει την επ’ αόριστον απεργία στα ταχυδρομεία το συνδικάτο Verdi

Ένα μεγάλο συνδικάτο της Γερμανίας, το Ver.di ψήφισε σήμερα υπέρ της «επ’ αόριστον» απεργίας των εργαζομένων στα ταχυδρομεία. Στα αιτήματά του είναι οι αυξήσεις μισθών, 15% ώστε να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Στην ψηφοφορία, το 85,9% των συμμετεχόντων «τάχθηκε υπέρ της επ’ αόριστον απεργίας» στην Deutsche Post, την ταχυδρομική υπηρεσία της Γερμανίας, ανέφερε το συνδικάτο.

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν πότε θα ξεκινήσει η απεργία. Η ψηφοφορία αυτή ωστόσο αυξάνει την πίεση, πριν από τον νέο γύρο των καθοριστικών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή μεταξύ των συνδικάτων και της διεύθυνσης της εταιρείας.

Το Ver.di ζητά αυξήσεις 15% για τους 160.000 εργαζομένους στα ταχυδρομεία, για να αντισταθμιστεί ο υψηλός πληθωρισμός που έφτασε το 8,7% τον Φεβρουάριο. Η Deutsche Post προτείνει από την πλευρά της τη χορήγηση ενός «αφορολόγητου πριμ» ύψους 3.000 ευρώ και αύξηση μισθού κατά 340 ευρώ μηνιαίως, από το 2024.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε σήμερα από τα μέλη του συνδικάτου.

«Η Deutsche Post έχει τώρα την ευθύνη να αποφύγει αυτήν την επ’ αόριστον απεργία, μέσω της βελτίωσης της πρότασής της» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος του Ver.di, Αντρέα Κότσις.

Η διεύθυνση των ταχυδρομείων ζήτησε να αποφευχθούν «απεργίες που δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των πελατών, ούτε των υπαλλήλων».

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr