Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
15.4 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Είναι επίσημο: Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS -Ανακοινώθηκε από την...

Είναι επίσημο: Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS -Ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση

0
12
Είναι επίσημο: Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS -Ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση
Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισεκ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS.

Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας: «Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης»

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, η UBS, εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Credit Suisse, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλαίν Μπερσέ δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτή η λύση «δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Η συνέντευξη Τύπου

{https://www.youtube.com/watch?v=-I3FYxFvZyw&ab_channel=BloombergTelevision}

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr