Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
22.1 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ειδική Γραμματεία για την προστασία ζώων για λευκό τιγράκι: Δεν θα προβεί...

Ειδική Γραμματεία για την προστασία ζώων για λευκό τιγράκι: Δεν θα προβεί κανείς σε ευθανασία αβίαστα, ίσως μεταφερθεί στις Βρυξέλλες

0
19
Ειδική Γραμματεία για την προστασία ζώων για λευκό τιγράκι: Δεν θα προβεί κανείς σε ευθανασία αβίαστα, ίσως μεταφερθεί στις Βρυξέλλες

Το FourPaws διαθέτει καταφύγια άγριων ζώων όπου θα μπορέσει να φιλοξενηθεί το μωρό στη περίπτωση που οι κτηνίατροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφανθούν για τη δυνατότητα συνέχιση της ζωής του.

Η Ειδική Γραμματεία από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το μικρό λευκό αιλουροειδές ήρθε σε επικοινωνία με το ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Η Ειδικη Γραμματεας κυρία Δημοπούλου Μάρσα ζήτησε εγγράφως απο τον επικεφαλής του πάρκου, τον πλήρη ιατρικό φάκελλο του ζώου και αναμένουμε από τη διοίκηση να μας τον αποστείλει μόλις ολοκληρωθεί οι μαγνητική και έχουμε πορίσματα από δύο κτηνιάτρους.

Είμαστε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες και τον οργανισμό FourPaws έτσι ώστε να αποστείλουμε τον ιατρικό φάκελλο του ζώου. Το FourPaws διαθέτει καταφύγια άγριων ζώων όπου θα μπορέσει να φιλοξενηθεί το μωρό στη περίπτωση που οι κτηνίατροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφανθούν για τη δυνατότητα συνέχιση της ζωής του. Δεν θα προβεί κανείς στην ευθανασία του ζώου αβίαστα και χωρίς γνωματεύσεις κτηνιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα ζητήσαμε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα απ ‘ όπου περνούν παράνομα δεκάδες ζώα, όπως τσομπανόσκυλα από τη Βουλγαρία καο κυνηετικοί σκύλοι από την Ιταλία. Το ίδιο θα ζητηθεί και από τον Αρχηγό του λιμενικού σώματος

Είναι μετάλλαξη από τσίρκο – Δεν θα ζήσει…»

Η λευκή τίγρης που εγκαταλείφθηκε είναι περίπου 3-4 μηνών «δεν μπορεί να περπατήσει, δυσκολεύεται να συρθεί ακόμα με τα μπροστινά άκρα. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκα» όπως καταγγέλλει ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζακ Λεσουέρ.

Η λευκή τίγρης που εγκαταλείφθηκε είναι περίπου 3-4 μηνών «δεν μπορεί να περπατήσει, δυσκολεύεται να συρθεί ακόμα με τα μπροστινά άκρα. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι Βεγγάλης ή Σουμάτρας, είναι άσπρη τίγρη. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκα. Δεν είναι ζώα που βρίσκεις στη φύση, είναι προϊόντα μετάλλαξης. Αυτή η τίγρης θα φτάσει τα 2 μέτρα μήκος και βάρος 200 κιλά».

«Το μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο είναι το εμπόριο ζώων άγριας πανίδας» σημείωσε ο Ζακ Λεσουέρ και αναφερόμενος στο λευκό τιγράκι λέει: «δεν έτρωγε γάλα, κονσέρβα, δεν έπινε νερό. Το μόνο που τρώει είναι κιμάς κόκκινου κρέατος. Αυτός που την είχε δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φροντίδα, δεν ήξερε τίποτα. Εμείς τη φροντίζουμε και περιμένουμε να μας που τι θα την κάνουμε. Αυτό το ζώο δεν θα ζήσει δυστυχώς…».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr