Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί δεν θέλω να είμαι στο κρεβάτι»: Το...

«Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί δεν θέλω να είμαι στο κρεβάτι»: Το μήνυμα του 10χρονου Παναγιώτη που πάσχει από μυϊκή ατροφία

0
21
«Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί δεν θέλω να είμαι στο κρεβάτι»: Το μήνυμα του 10χρονου Παναγιώτη που πάσχει από μυϊκή ατροφία

Ο μικρός αγωνιστής Παναγιώτης Ράπτης, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, στέλνει το μήνυμα του στα «άλλα παιδάκια» και μιλά για τα όνειρά του.

«Κάνω κολύμβηση από πολύ μικρός και boccia που είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα. Είμαι μαθητής της Ε’ δημοτικού. Το πρωί πηγαίνω σχολείο και κατά τη διάρκεια της μέρας έχω φυσικοθεραπείες και διάφορες δραστηριότητες. Θα ήθελα να γίνω δικηγόρος ή αθλητικός δημοσιογράφος», είπε αρχικά.

«Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση και όχι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Το μήνυμα που στέλνω σε όσα παιδάκια αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία, είναι να μην τα παρατάνε ποτέ και να μην κλείνονται στο σπίτι», προσθέτουν.

«Όταν ήταν ενός έτους αντιληφθήκαμε πως δεν μπορούσε να σταθεί»

Η μητέρα του, Φανή Παγώνη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του γιού της, λέγοντας πως το μεγαλύτερό άγχος της είναι το πώς θα είναι η κατάσταση της υγείας του μεγαλώνοντας.

«Όταν ο Παναγιώτης ήταν 1 έτους αντιληφθήκαμε ότι δεν μπορεί να στηριχθεί και ανακαλύψαμε ότι έχει νωτιαία μυϊκή ατροφία. Ο Παναγιώτης από 6 ετών μέχρι σήμερα κάνει μια θεραπεία ανά 4 μήνες. Ευτυχώς είναι ένα δραστήριο και κοινωνικό παιδί και αυτό μας κάνει και εμάς πιο ευχάριστους. Είναι στρατιώτης. Μέχρι και πριν δυο χρόνια εργαζόμουν και μετά εγκατέλειψα γιατί η αναζήτηση τρίτων προσώπων ήταν δύσκολη», είπε αρχικά.

«Το μεγαλύτερο μου άγχος είναι το πως θα είναι η κατάσταση του Παναγιώτη μεγαλώνοντας. Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια κάνει κάποιες ενέργειες σχετικά με τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας. Μία από αυτές τις ενέργειες είναι ο προσωπικός βοηθός», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr