Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
16.3 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απολογούνται σήμερα οι 3 για τα Τέμπη: Διαβιβάστηκε στη Βουλή το έγγραφο...

Απολογούνται σήμερα οι 3 για τα Τέμπη: Διαβιβάστηκε στη Βουλή το έγγραφο για το φορτίο της εμπορευματικής

0
79
Απολογούνται σήμερα οι 3 για τα Τέμπη: Διαβιβάστηκε στη Βουλή το έγγραφο για το φορτίο της εμπορευματικής

Απολογούνται σήμερα Παρασκευή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, οι οποίοι διώκονται με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ενώπιον του εφέτη – ανακριτή θα εμφανιστούν την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη, οι οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν για την δικογραφία οι δικηγόροι τους.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει η αλληλουχία των λαθών και παραλείψεων – και κυρίως οι μονοδρομήσεις και οι καθυστερήσεις δρομολογίων λίγες ώρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη – οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων, αλλά και το χαρτί όπου έγραφαν τις βάρδιές τους οι σταθμάρχες στο οποίο υπήρξε παρέμβαση με διορθωτικό υγρό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης, οι συνάδελφοί του αποχώρησαν από τη δουλειά τους νωρίτερα από τις 23.00, οπότε έληγε η βάρδια, ο ένας στις 22.10 και ο άλλος στις 22.20.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο και βεβαίως θεωρείται πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και νέες διώξεις.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή το έγγραφο της Hellenic Train για την εμπορική αμαξοστοιχία

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης «απαντήθηκε» το… μυστήριο σχετικά με το φορτίο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, η οποία ενεπλάκη στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Hellenic Train προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της συνολικά 13 βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως 10 βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα, ότι «σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής: Παρασκευάσματα διατροφής, μπύρες, σύρματα από σίδηρο και κενά εμπορευματοκιβώτια».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr