Απετράπη η δολοφονία Ρώσου δισεκατομμυριούχου από τις ουκρανικές υπηρεσίες

0
29

yelena

Η δολοφονία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής τηλεόρασης «Τσάργκραντ» και δισεκατομμυριούχου Κονσταντίν Μαλοφέεφ (Konstantin Malofeyev) απετράπη από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FSB, διοργανωτής της επιχείρησης είναι ο ιδρυτής και ένας από τους διευθυντές της οργάνωσης «Russian Volunteer Corps», Ρώσος υπήκοος Καπούστιν Ντένις, (Kapustin Denis), γεννημένος το 1984. Ζει στην Ουκρανία, εργάζεται υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και συμμετέχει σε μάχες εναντίον Ρώσων στρατιωτών.

Διευκρινίστηκε ότι το σχέδιο ήταν να πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση με την τοποθέτηση εκρηκτικών στο αυτοκίνητο του Κονσταντίν Μαλοφέεφ, που είναι το ίδιο σχέδιο που σκότωσε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Ντάρια Ντούγκινα.

Τον Αύγουστο του 2022, η FSB της Ρωσίας απέτρεψε μια επίθεση δολιοφθοράς-τρομοκρατίας σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, η οποία επίσης οργανώθηκε από τον Καπούστιν. Επιπλέον, ήταν ο οργανωτής και ο συμμετέχων στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ (Bryansk), στις 2 Μαρτίου 2023, αναφέρει το Sputnik.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs 06.03.2023.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr