Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
20.4 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απάντηση ΥΠΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός στη μετάταξη του σταθμάρχη...

Απάντηση ΥΠΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός στη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας

0
22
Απάντηση ΥΠΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός στη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας
Δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός στη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, απαντά το υπουργείο Εσωτερικών στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναφορικά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, «με την οποία ισχυρίζεται ότι η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη λόγω του ότι υπήρχε κώλυμα της μετατάξεως του, επειδή δήθεν ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς και εγγράφως υποψηφίους με όριο ηλικίας τα 48 έτη, καλώντας δε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη», το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζονται τα τα ακόλουθα:

«Οι υποψήφιοι για διορισμό στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος διέπονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3326/Β/2022) όπου καθορίζονται τα ειδικά όρια ηλικίας διορισμού προσωπικού.

»Τα όρια ηλικίας δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 33 της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά στον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ. Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας.

»Τα λεγόμενα επιθυμητά προσόντα δεν αποτελούν νομικές προϋποθέσεις παρά μόνο επιθυμητές κατευθύνσεις που αναζητά ο Οργανισμός, τα οποία όμως προφανώς δεν τον κωλύουν από το να κάνει επιλογές, καθώς δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις είτε για πρόσληψη είτε για μετάταξη και οι οποίες ορίζονται μόνο από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

»Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι ο ΟΣΕ προκήρυξε συνολικά στον A’ Κύκλο Κινητικότητας του 2022, 114 θέσεις. Από αυτές τις 114 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις 8 θέσεις συνολικά. Από τις 114 θέσεις οι 18 αφορούσαν σταθμάρχες, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι δυο μόλις θέσεις.

»Είναι θλιβερό, για ζητήματα τόσο ευαίσθητα και με τέτοιο έντονο συναισθηματικό και ηθικό φορτίο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία, προτού κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για τις δήθεν παράνομες ενέργειές της».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr