Βρετανική βοήθεια στην Τουρκία για τον σεισμό – Επικοινωνία Σούνακ με Ερντογάν

0
23

ΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα το απόγευμα (7/2), μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωής και υποσχέθηκε τη σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι μια βρετανική ομάδα έρευνας και διάσωσης 77 ατόμων έφτασε σήμερα στην Γκαζιαντέπ με εξειδικευμένο εξοπλισμό και σκύλους, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης ώστε να βοηθήσει αμέσως την προσπάθεια διάσωσης.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την αλληλεγγύη του Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση σε αυτήν την τραγωδία και καλωσόρισε τη διεθνή έρευνα και διάσωση και την ιατρική υποστήριξη για την αρχική αντίδραση έκτακτης ανάγκης.

«Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης τη βαθιά ανησυχητική ανθρωπιστική κατάσταση στα σύνορα στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό συντονιστικό ρόλο, και εξήγησε πώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει την υποστήριξη σε οργανώσεις βοήθειας και σε ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr