Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
7 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Στους 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, στο ναυάγιο στις...

Στους 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, στο ναυάγιο στις ακτές της Καλαβρίας

0
25
Στους 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, στο ναυάγιο στις ακτές της Καλαβρίας
Δώδεκα παιδιά συγκαταλέγονται μεταξύ των 59 νεκρών από το ναυάγιο με τους μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Βάντα Φέρο, «ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί». Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, οι περισσότερες σοροί βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θέρετρου στην επαρχία του Κρότωνα ενώ και άλλες εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Πάντως, οι διασωστικές Αρχές της Ιταλίας έχουν καταφέρει να σώσουν και 80 ανθρώπους, οι οποίοι περιέγραψαν τις στιγμές φρίκης. Όπως διηγήθηκαν, το πλεούμενο μήκους 20 μέτρων προσέκρουσε σε βράχια λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στα μανιασμένα κύματα.

«Αποτελεί εγκληματική πράξη. Είναι απάνθρωπο το να ανταλλάσσεται η ζωή ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του “εισιτηρίου” που πλήρωσαν, με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού», ανέφερε η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης για το ναυάγιο.

 {https://youtu.be/0rcdi5Mjt3Q}

{https://twitter.com/prokaliptika1/status/1629802327472218117?s=20}

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr