Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Εικόνες από τη βιβλική καταστροφή

0
59

APTOPIX Syria Earthquake

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία με τους νεκρούς να έχουν φτάσει του 670 και τους διασώστες να αναφέρουν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και είναι εκατοντάδες οι τραυματίες.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Εικόνες από τη βιβλική καταστροφή

Πολυώροφα κτήρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα παρασύροντας στο θάνατο όσους ήταν στα σπίτια τους στις 04:40, τοπική ώρα Τουρκίας, που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Δείτε τις καταστροφικές εικόνες από τα χαλάσματα και τις αγωνιώδεις προσπάθειες διασωστών αλλά και συγγενών των αγνοουμένων να βγάλουν από τα ερείπια των κτηρίων εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17,9 χιλιομέτρων, σύμφωνα σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών.
Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Στην παγωμένη ύπαιθρο πέρασαν πολλοί διασωθέντες τις πρώτες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Στην φωτογραφία διακρίνεται μια οικογένεια Σύριων προσφύγων στην Τουρκία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Εικόνες από τη βιβλική καταστροφή

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr