Ιταλία: Περί εγκληματικής και απάνθρωπης πράξης μίλησε η Τζόρτζια Μελόνι για την τραγωδία στην Καλαβρία

0
27

Ιταλία: Περί εγκληματικής και απάνθρωπης πράξης μίλησε η Τζόρτζια Μελόνι για την τραγωδία στην Καλαβρία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης μετέδωσε μήνυμα της Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 άτομα τη νύχτα του Σαββάτου 25/02, στην περιοχή Κούτρο στις ακτές της Καλαβρίας.

“Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τις πολλές ζωές που τερματίζονται από τους διακινητές ανθρώπων” τονίζει το μήνυμα. “Είναι εγκληματικό να βγάλει κανείς στη θάλασσα ένα σκάφος μήκους μόλις 20 μέτρων με 200 επιβαίνοντες και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Είναι απάνθρωπο να ανταλλάσσονται οι ζωές ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του ‘εισιτηρίου’ που πληρώνουν οι ίδιοι με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού” συνεχίζει η πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το μήνυμα “η (Ιταλική) Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τις αναχωρήσεις και μαζί με αυτές την εμφάνιση αυτών των τραγωδιών, και θα συνεχίσει να το κάνει, πρωτίστως απαιτώντας τη μέγιστη δυνατή συνεργασία από τα Κράτη αναχώρησης και προέλευσης. Η δράση όσων σήμερα κερδοσκοπούν πάνω σε αυτούς τους θανάτους, αφού πρώτα εξύψωσαν την ψευδαίσθηση μιας μετανάστευσης χωρίς κανόνες, σχολιάζεται από μόνη της”.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr