Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Η Πολωνία μπλοκάρει κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία

Η Πολωνία μπλοκάρει κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία

0
26
Η Πολωνία μπλοκάρει κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία

Η Πολωνία θέτει εμπόδια στη νέα δέσμη κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ. Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.

Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Άλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr