Βρετανός έτρεχε μαραθώνιο κάθε μέρα του 2022 για φιλανθρωπικό σκοπό – Συγκέντρωσε 1,1 εκατ. ευρώ

0
25

Βρετανός έτρεχε μαραθώνιο κάθε μέρα του 2022 για φιλανθρωπικό σκοπό – Συγκέντρωσε 1,1 εκατ. ευρώ

Ένας Βρετανός μπήκε στο νέο έτος ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του, τρέχοντας έναν μαραθώνιο κάθε μέρα του 2022, φτάνοντας τον στόχο ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών (1,12 εκατ. ευρώ).

https://platform.twitter.com/widgets.js
Τα πλήθη επευφημούσαν τον Gary McKee, 53 ετών, καθώς ολοκλήρωσε τον 365ο μαραθώνιο του έτους υπό βροχή στη γενέτειρά του Cumbria, στη βορειοδυτική Αγγλία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, είχε συγκεντρώσει 1.093.000 λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση Macmillan Cancer Support και το Hospice at Home West, Cumbria, έχοντας  καταστρέψει 22 ζευγάρια παπούτσια από το τρέξιμο.

Πατέρας τριών παιδιών ο McKee έτρεξε περισσότερα από 9.500 μίλια το 2021, ολοκληρώνοντας συνήθως τον ημερήσιο στόχο του πριν πάει στη δουλειά του στο τοπικό πυρηνικό εργοστάσιο Sellafield.

«Η υποστήριξη ήταν πρωτοφανής, όπως συμβαίνει πάντα, και οι κάτοικοι της Cumbria μας στηρίζουν, αλλά ο καρκίνος επηρεάζει του πάντες, οπότε δεν είναι μόνο κάτι που αφορά την πριοχή, είναι κάτι εθνικό», δήλωσε στο BBC News καθώς ξεκινούσε για τον τελευταίο μαραθώνιο της χρονιάς.

Η εκτελεστική διευθύντρια συγκέντρωσης πόρων της Macmillan Cancer Support Claire Rowney δήλωσε: «Το επίτευγμα και η ανιδιοτέλεια του Gary ξεπερνούν κάθε όριο».

«Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει κάνει για να βοηθήσει τη Macmillan να υποστηρίξει τους ανθρώπους που ζουν με καρκίνο σε μια εποχή που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ».

Τον δρομέα συνόδευαν κατά καιρούς υποστηρικτές υψηλού προφίλ, όπως ο προπονητής άμυνας της Αγγλικής Ένωσης ράγκμπι Kevin Sinfield.

«Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος και ήταν τιμή μου να βρίσκομαι μαζί του στην Cumbria για να υποστηρίξω αυτό που κάνει», δήλωσε ο Sinfield.

Πηγή: Afp

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr