Β. Πούτιν: Η Ρωσική παραγωγή αντιαεροπορικής άμυνας είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή

0
25

Β. Πούτιν: Η Ρωσική παραγωγή αντιαεροπορικής άμυνας είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη, απαντώντας σε αναφορές για έλλειψη πυρομαχικών από τον ρωσικό στρατό, ότι η Ρωσία παράγει τόσους αντιαεροπορικούς πυραύλους όσο και ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

«Όσον αφορά την αντιαεροπορική άμυνα διαφόρων κατηγοριών, η ρωσική παραγωγή είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τον Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ (Viaceslav Gladkov), κυβερνήτη της περιοχής Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ρωσία, ισχυρίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παράγει «τριπλάσιους» αντιαεροπορικούς πυραύλους από ό,τι οι ΗΠΑ για τα συστήματα αεράμυνας Patriot.

“Η στρατιωτική του απόδοση στην πράξη δείχνει ότι η ρωσική αεράμυνα είναι η καλύτερη στον κόσμο. Και, φυσικά, τα συστήματά μας είναι σύγχρονα και αξιόπιστα. Πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά γενικά λειτουργούν χωρίς λάθη”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν πυραυλικά συστήματα Patriot στο Κίεβο για να αντιμετωπίσουν τις αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας.

Τότε, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα έβρισκε «ένα αντίδοτο» για τους πυραύλους Patriot τους οποίους θεωρεί «αρκετά ξεπερασμένους» και τους οποίους -σύμφωνα με τον ίδιο- «δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί» όσο τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-300, εδάφους –αέρα  μεγάλου βεληνεκούς.

«Θα τα σπάσουμε σαν καρύδια», είπε για τα αμερικανικά συστήματα.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα ότι η χώρα του σκοπεύει επίσης να στείλει συστήματα Patriot στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση με τον κυβερνήτη της περιοχής Μπέλγκοροντ, ο Πούτιν αναφέρθηκε στη χορήγηση βοήθειας για την κατασκευή κατοικιών για άτομα που έπρεπε να εκκενωθούν από τα σύνορα με την Ουκρανία για λόγους ασφαλείας.

Το Μπέλγκοροντ είναι η περιοχή που έχει υποστεί τις περισσότερες επιθέσεις από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία πριν από 11 μήνες.

Πηγή:EFE

Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr