Ουκρανία: Συνεχίζονται οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις για διαφθορά – Ποιους επίορκους πολιτικούς έδιωξε ο Ζελένσκι

0
25

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις για διαφθορά – Ποιους επίορκους πολιτικούς έδιωξε ο Ζελένσκι

Πέντε κυβερνήτες περιφερειών της Ουκρανίας και τέσσερις υφυπουργοί της ουκρανικής κυβέρνησης απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους με εντολή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στην ουκρανική κυβέρνηση έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς στον στρατό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον Ταράς Μελνιτσούκ, εκπρόσωπο της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, οι κυβερνήτες των περιφερειών του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία), του Κιέβου, του Σούμι (βόρεια Ουκρανία), της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) απομακρύνονται από τις θέσεις τους. Ο υφυπουργός Αμυνας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και δύο υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης απομακρύνθηκαν επίσης από τα καθήκοντά τους.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Προηγουμένως, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι. Ο 33χρονος Τιμοσένκοήταν αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου από το 2019, αρμόδιος για τις τοπικές και περιφερειακές πολιτικές. Επίσης συνεργάστηκε με τον Ζελένσκι στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Τιμοσένκο, όπως έχουν μεταδώσει ουκρανικά μέσα, έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα που αφορούσαν κυρίως τη χρήση ακριβών αυτοκινήτων. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις καταγγελίες.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ταυτόχρονα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε την απομάκρυνση από την θέση του του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Ολέξιι Σιμονένκο. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ απέρριψε κατηγορηματικά τη Δευτέρα τις καταγγελίες περί διαφθοράς σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για την επιμελητεία του στρατού της χώρας υποστηρίζοντας ότι προφανής στόχος των καταγγελιών είναι η υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Nexta

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr