Οργή PETA κατά οίκου Σκιαπαρέλι για τις νέες δημιουργίες του με διακοσμητικά κεφάλια άγριων ζώων

0
7

Οργή PETA κατά οίκου Σκιαπαρέλι για τις νέες δημιουργίες του με διακοσμητικά κεφάλια άγριων ζώων

Την έντονη αντίδραση της γνωστής φιλοζωικής οργάνωσης PETA προκάλεσε η επίδειξη μόδας του οίκου Σκιαπαρέλι, στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Αιτία ήταν τα σουρεαλιστικά φορέματα του οίκου, τα οποία κοσμούνταν από τρομακτικά αληθοφανείς κεφαλές άγριων ζώων. 

Η ανακοίνωση της PETA 

Στην αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε η φιλοζωική οργάνωση, αντικρούει την δήλωση του οίκου περί μη κακοποίησης ζώων, χαρακτηρίζοντας την αντικειμενικά ψευδή. Η PETA δηλώνει πως οι συγκεκριμένες δημιουργίες του οίκου «εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων», ενώ σημειώνει τη χρήση μεταξιού και μαλλιού, υλικών που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να φτιαχτούν τα φορέματα, για τα οποία «μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης». 

Διάσημες φωτογραφήθηκαν φορώντας τις δημιουργίες

Πολλές ωστόσο ήταν οι διασημότητες που όχι μόνο παρευρέθηκαν στην επίδειξη αλλά και φόρεσαν τα σουρεαλιστικά φορέματα, μεταξύ αυτών η Ναόμι Κάμπελ, η οποία εμφανίστηκε με κεφάλι λύκου στο παλτό της και η Ιρίνα Σάικ, με ένα κεφάλι λιονταριού στο φόρεμά της,  οι οποίες συμμετείχαν στην επίδειξη ως μοντέλα. Στο fashion show παρευρέθηκε και η Κάιλι Τζένερ φορώντας ίδιο φόρεμα με της Ιρίνα Σάικ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr