ΗΠΑ: Δύο μαθητές νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Άϊοβα

0
25

ΗΠΑ: Δύο μαθητές νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Άϊοβα

Πυροβολισμοί σε σχολείο της Άιοβα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μαθητές και να τραυματιστεί ένα άτομο το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι μαθητές δέχτηκαν τους πυροβολισμούς γύρω στη 1 το μεσημέρι στο Starts Right Here, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθοδήγησης για νέους σε κίνδυνο που βρίσκεται στο κέντρο του Ντε Μόιν.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το τραυματισμένο άτομο μπορεί να ήταν μέλος του προσωπικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Τα δύο θύματα βρέθηκαν ζωντανά, αλλά αργότερα πέθαναν στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι τα θύματα ήταν στοχευμένα και ότι «δεν υπήρχε τίποτα τυχαίο» στην επίθεση. Οι ηλικίες των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η αστυνομία σταμάτησε ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε στις περιγραφές των μαρτύρων περίπου στις 13:20 (21:20 ώρα Ελλάδας), τρία χιλιόμετρα από το σχολείο. Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν αφότου ο ένας προσπάθησε να διαφύγει από το αυτοκίνητο.

Μια μάρτυρας που εργάζεται δίπλα στο Starts Right Here δήλωσε ότι είδε κάποιον να τρέχει από το κτίριο μετά τους πυροβολισμούς, ενώ οι αστυνομικοί τους καταδίωκαν.

«Είδαμε πολλά περιπολικά να ξεχύνονται από παντού», δήλωσε η μάρτυρας Νικόλ Κραντζ στην εφημερίδα Des Moines Register.

«Είναι τρομακτικό. Είμαστε όλοι ανήσυχοι. Προφανώς, κλειδώσαμε το κτίριο. Μας είπαν σε όλους να μείνουμε μακριά από τα παράθυρα γιατί δεν ήμασταν σίγουροι αν έπιασαν τον τύπο», είπε η Κραντζ.

Πηγή: dailymail.co.uk

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr