Ηνωμένο Βασίλειο: Σχέδιο για τόνωση της ανάπτυξης – Τι θα παρουσιάσει ο Τζέρεμι Χαντ

0
48

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχέδιο για τόνωση της ανάπτυξης – Τι θα παρουσιάσει ο Τζέρεμι Χαντ

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς οι επικρίσεις για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης αυξάνονται. Μιλώντας σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο, θα επικεντρωθεί σε βασικούς αναπτυσσόμενους κλάδους όπως η ψηφιακή τεχνολογία, οι πράσινες βιομηχανίες, οι βιοεπιστήμες, η προηγμένη κατασκευή και οι δημιουργικές βιομηχανίες. Θα δεσμευτεί επίσης να οικοδομήσει «τις ελευθερίες που παρέχει το Brexit».

Ωστόσο, η ομιλία του κ. Χαντ έρχεται μετά από μια εβδομάδα επικρίσεων και κατηγοριών ότι η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης.

Τη Δευτέρα (23/1), ο επιχειρηματικός όμιλος CBI προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στην πράσινη ανάπτυξη. Την Τρίτη, η εταιρεία αφερεγγυότητας Begbies Traynor δήλωσε ότι ο αριθμός των εταιρειών που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα τρίτο στα τέλη του περασμένου έτους ενω οι εταιρείες αυτοκινήτων προειδοποίησαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει στρατηγική για να προσελκύσει κατασκευαστές.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr