Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
12.7 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΕΛ.ΑΣ. και η… Greek Mafia: Οι «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ στελεχών...

Η ΕΛ.ΑΣ. και η… Greek Mafia: Οι «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ στελεχών της Αστυνομίας με «νονούς της νύχτας»

0
43
Η ΕΛ.ΑΣ. και η... Greek Mafia: Οι «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ στελεχών της Αστυνομίας με «νονούς της νύχτας»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις από το «Βήμα της Κυριακής», όπου αναδεικνύονται οι σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Οι διάλογοι, τα sms και οι ηχογραφημένες συζητήσεις που έχουν εντοπιστεί μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι αποκαλυπτικοί.

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, αλλά και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.

Έμπορος καυσίμων: Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές φαίνεται πως απέδιδαν καθώς στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του. «Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας», έγραφε το SMS.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα.

Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το «Βήμα», αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια και παγιωμένη, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδώρου τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά», αναφέρει το SMS.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Mega, το μεγαλύτερο προβληματικό σημείο στην υπόθεση είναι ότι στους «διαλόγους της ντροπής» εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας της λεωφόρου Κατεχάκη, ο οποίος ακόμα και σήμερα παραμένει στη θέση του, ενώ φαίνεται πως έπαιξε κύριο ρόλο στις πρόσφατες κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας.

Οι επίορκοι αστυνομικοί και τα μέλη κυκλώματος επικαλούνται ότι έχουν γνωριμίες στα γραφεία πολιτικών στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ μνημονεύεται και το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, γεγονός που θα διερευνηθεί διεξοδικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

«Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Μάλιστα, η πρώτη παράγραφος αφαιρέθηκε αργότερα από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Παρέμβαση Ντογιάκου για τους αξιωματικούς που συνομιλούσαν με νονούς της νύχτας

Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» το όποιο αφορά σε διαλόγους για επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

Το δημοσίευμα από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας που λυμαίνεται τη νύχτα, το λαθρεμπόριο καυσίμων κι άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους από το σώμα σε υπηρεσίες-κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αποκαλύπτονται συνομιλίες τωρινών σημαντικών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα», βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Σε αυτές ακούγονται ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη να λένε ότι αυτοί θα «βάλουν πλάτη» σε κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλων ποινικών.

Αλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς.

Κι αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛΑΣ.

Οπως τονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού.

Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr