Γερμανία: Ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας του προσωπικού

0
17

Γερμανία: Ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας του προσωπικού

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου ακυρώθηκαν λόγω μιας μονοήμερης απεργίας του προσωπικού που ζητούσε υψηλότερους μισθούς, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.

Περίπου 300 απογειώσεις και προσγειώσεις με σχεδόν 35.000 επιβάτες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα.

Η απεργία ξεκίνησε γύρω στις 2:30 π.μ. CET, μετέδωσε το Reuters.

Το συνδικάτο „ver.di“ κάλεσε το προσωπικό του αεροδρομίου στις υπηρεσίες εδάφους, την ασφάλεια της αεροπορίας και την εταιρεία του αεροδρομίου σε απεργία, λόγω ανεπαρκούς προόδου σε τρεις παράλληλες διαπραγματεύσεις για αυξήσεις μισθών.

Ο εκπρόσωπος αυτής της ένωσης, Enrico Ruemker, είπε ότι η εταιρεία του αεροδρομίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, πρόσφερε μια περίοδο 24 μηνών για να αυξήσει τους μισθούς κατά 3% την 1η Ιουνίου και κατά άλλο 2% την 1η Μαΐου του επόμενου έτους.

Είπε ότι αυτή η προσφορά ήταν απαράδεκτη λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό πληθωρισμού και ότι ο μισθός δεν είχε αυξηθεί για πολλά χρόνια, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιεύσει την ετήσια οικονομική της έκθεση σήμερα και μια πηγή είπε στο Reuters ότι το προσχέδιο της έκθεσης προέβλεπε πληθωρισμό 6% φέτος και 2,8% το 2024.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr