Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
2.3 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Επιστρέφουν σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με δυο rapid test και μάσκες

Επιστρέφουν σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με δυο rapid test και μάσκες

0
24
Επιστρέφουν σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με δυο rapid test και μάσκες

Στα νοσοκομεία επιστρέφουν από σήμερα 1 Ιανουαρίου 2023, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με δυο rapid test την εβδομάδα αλλά και μάσκα.

Βάσει της εισήγησης των εμπειρογνωμώνων, η επιστροφή γίνεται με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Συγκεκριμένα, ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε: Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για κορωνοϊό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Οι σύμβουλοι έκριναν ότι έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας και δεν έχει επαναξιολογηθεί «βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr