Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
3.5 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποκάλυψη Τσίπρα στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 6 θεσμικοί που παρακολουθούσε η...

Αποκάλυψη Τσίπρα στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 6 θεσμικοί που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

0
18
Αποκάλυψη Τσίπρα στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 6 θεσμικοί που παρακολουθούσε η ΕΥΠ
Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η τελευταία πρωτοβουλία του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να παραδώσει φάκελο με έξι πρόσωπα που «παγίδευσε» η ΕΥΠ στους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τα έξι πρόσωπα που «παγίδευσε» η ΕΥΠ, σύμφωνα και με την χθεσινή επιβεβαίωση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Πρόκειται για τους εξής: 

  • Υπουργός Εργασίας – κος Χατζηδάκης,
  • Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – κος Φλώρος,
  • Αρχηγός ΓΕΣ – κος Λαλούσης,
  • Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας – κος Διακόπουλος
  • Πρωήν και νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών – κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος

¨Οπως σημείωσε, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθήθηκε για διάστημα 8 μηνών (από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021), με αποφάσεις που υπέγραφε ανά δίμηνο δίμηνο η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Στις 28 Δεκεμβρίου ζήτησα από την ΑΔΑΕ να γίνει έλεγχος αν τέθηκε σε επισύνδεση ο κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο κ. Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας κ. Διακόπουλος, ο κ. Αλεξόπουλος. Και η απάντηση που έλαβα επίσημα στον φάκελο ήταν 6 στα 6. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως με επιστολή του ο Χρήστος Ράμμος γνωστοποίησε πως έξι από τα πρόσωπα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε (στις 7 Δεκεμβρίου) να διερευνηθεί εάν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ήταν εν τέλει πράγματι παγιδευμένα από τους «κοριούς» της ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr