Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.8 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο με ιδιαίτερες γεύσεις της κουζίνας...

Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο με ιδιαίτερες γεύσεις της κουζίνας των Ρομά

0
22
Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο με ιδιαίτερες γεύσεις της κουζίνας των Ρομά
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «φιλοξενήσει» το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο, που θα «αναδεικνύει» την κουζίνα των Ρομά.

 Πρόκειται για ένα εγχείρημα που «στοχεύει στην ένταξη των γυναικών Ρομά», όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Γιαννούλα Μάγγα.

Το εν λόγω εστιατόριο θα ανοίξει τις πύλες του τον Φεβρουάριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Διοικητηρίου, και θα είναι το πρώτο εστιατόριο με Ρομανί κουζίνα.

Αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας πολλών ετών του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου για ένταξη στην κοινωνία γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Amalin» και θα είναι το μη κερδοσκοπικό. «Θα ΄δώσουμε την ευκαιρία να βρουν οι γυναίκες αυτές το δρόμο τους, κοντά μας», σημειώνει η κα Μάγγα αναφορικά με το προσωπικό του εστιατορίου στο οποίο θα μαγειρεύουν και θα σερβίρουν γυναίκες από τον οικισμό του Δενδροποτάμου. 

Σύμφωνα με την ίδια, η κουζίνα των Ρομά είναι ξεχωριστή, έχει ιδιαίτερες γεύσεις και αξίζει κανείς να τη δοκιμάσει. Το γεμιστό αρνάκι, το στιφάδο Ρομανό, το πιλάφι και πολλά άλλα φαγητά και γλυκά θα περιλαμβάνονται στο μενού του εστιατορίου.

Οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του τσιγγάνικου εστιατορίου είναι πυρετώδεις. Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει μια εκδήλωση που θα προβάλλει το εγχείρημα.

Δείτε τη συνέντευξη της Γιαννούλας Μάγγα στην TV100:

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr