Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.2 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Βλάντιμιρ Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές «σχετικά...

Βλάντιμιρ Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές «σχετικά με αποδεκτές λύσεις»

0
24
Βλάντιμιρ Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές «σχετικά με αποδεκτές λύσεις»

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην πολεμική διαμάχη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, η Δούμα ετοιμάζει υψηλότερη φορολόγηση των Ρώσων που έφυγαν από τη χώρα. Ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της Δούμας, δήλωσε πως η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ετοιμάζει ένα νόμο ο οποίος θα προβλέπει υψηλότερη φορολογία για όσους Ρώσους έχουν φύγει από τη χώρα, όπως έχουν κάνει πολλοί αφότου άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία το Φεβρουάριο.

«Είναι σωστό να ακυρωθεί η προνομιακή φορολόγηση γι’ αυτούς που έχουν φύγει από τη Ρωσική Ομοσπονδία και να προβλεφθεί ένα αυξημένο ποσοστό φορολόγησης γι’ αυτούς», έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Εργαζόμαστε για να κάνουμε τις προσήκουσες αλλαγές στη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν φύγει από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου δεν είναι σαφής. Στις αρχές Οκτωβρίου, μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως έως 700.000 πολίτες διέφυγαν από τη χώρα μετά την ανακοίνωση, το Σεπτέμβριο, για την επιστράτευση έως 300.000 πολιτών για να πολεμήσουν. Η κυβέρνηση είχε απορρίψει τον αριθμό αυτό.

Στη Ρωσία, το 13% του προσωπικού φόρου εισοδήματος παρακρατείται αυτομάτως από τους ντόπιους εργοδότες. Οι Ρώσοι που εργάζονται στο εξωτερικό και φορολογούνται στη Ρωσία πρέπει να πληρώνουν ανεξάρτητα το φόρο, σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Εφορία.

«Είναι πλήρως κατανοητό γιατί έφυγαν», δήλωσε ο Βολόντιν. «Αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα λάθος έχουν ήδη επιστρέψει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το καταλάβουν: η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν υποστηρίζει την ενέργειά τους και πιστεύει ότι πρόδωσαν τη χώρα τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr