Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο – Σέρβοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν πυρά από Αλβανούς αστυνομικούς (video)

0
10

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο – Σέρβοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν πυρά από Αλβανούς αστυνομικούς (video)

ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Στο Κόσοβο παραμένει τεταμένη η κατάσταση  όπου οι Σέρβοι για 17η ημέρα κρατούν αποκλεισμένους με οδοφράγματα του δρόμους στο βορρά. 

Χθες βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Ζούμπιν Πότοκ αυτό το επιβεβαίωσε και η ΚΦΟΡ. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι Αλβανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίων τους σε οδόφραγμα η Πρίστινα το διαψεύδει και μιλάει για προβοκάτσια των Σέρβων ώστε να προκληθούν επεισόδια.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατού της Σερβίας στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς μετέβη χθες βράδυ με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας στα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο.

Στην Σερβία έντονες αντιδράσεις και θυμό προκάλεσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Πρίστινα δεν έδωσε άδεια στο Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο να επισκεφτεί τη περιοχή την ημέρα των Χριστουγέννων που εδώ εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.

Γενικά στο θέμα του Κοσόβου έχουμε μια κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές τραβούν το σχοινί στα άκρα και το ανησυχητικό είναι ότι εξαιτίας των εορτών δεν γίνονται και κάποιες παρεμβάσεις από τη Δύση για να εκτονωθεί η κρίση.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr