Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ για να μην μπει...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ για να μην μπει σε περιπέτειες – Δεν κατανοεί την περιπέτεια επιβίωσης των νοικοκυριών

0
23
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ για να μην μπει σε περιπέτειες - Δεν κατανοεί την περιπέτεια επιβίωσης των νοικοκυριών

Τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του, με κύριο θέμα αυτό της ακρίβειας.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατέκρινε τις αποφάσεις και τις δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης σχετικά με τη μη μείωση του ΦΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη επιλογή της Ισπανίας να μηδενιστεί ο φόρος σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να πείσει πως η οικονομία θα μπει σε περιπέτειες αν μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως κάνουν μία σειρά από χώρες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, με τελευταία την Ισπανία, αλλά δεν θα μπει σε περιπέτειες από το γαλάζιο πλιάτσικο με 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της ΝΔ».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να κατανοήσει την περιπέτεια επιβίωσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δεν βγάζουν πλέον ούτε τον μισό μήνα με το εισόδημά τους. Το μόνο που κάνει είναι να αφήνει ανεξέλεγκτη εδώ και ενάμιση χρόνο την αισχροκέρδεια και να την επιδοτεί κιόλας με τα χρήματα των φορολογουμένων από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ».

«Αν λοιπόν ψάχνει πόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ την ώρα που έρχονται νέες ανατιμήσεις ως και 20% στην αγορά, δεν έχει παρά να φορολογήσει τα πραγματικά υπερκέρδη δισεκατομμυρίων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών»

«Δεν θα το κάνει όμως, γιατί η πολιτική της είναι άδικη, υπέρ των λίγων και ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική κυβέρνηση για δικαιοσύνη παντού».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr