Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
8 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο Καζακστάν ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα έχει επαφές

Στο Καζακστάν ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα έχει επαφές

0
29
Στο Καζακστάν ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα έχει επαφές
Στο Καζακστάν (Αστάνα) μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν Mukhtar Tileuberdi.

Με το πέρας των συνομιλιών οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί τις 08:45 (ώρα Ελλάδας) και κατόπιν γεύμα εργασίας.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center» Kairat Kelimbetov.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι συζητήσεις μεταξύ άλλων, θα έχουν ως αντικείμενο, την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη στο Καζακστάν, προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ την 1η Δεκεμβρίου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr