Στην Ουκρανία πάνε για ψώνια οι Ρουμάνοι λόγω των χαμηλών τιμών

0
29

Στην Ουκρανία πάνε για ψώνια οι Ρουμάνοι λόγω των χαμηλών τιμών

Παρά τον πόλεμο, εκατοντάδες Ρουμάνοι περνούν καθημερινά τα σύνορα μεταξύ της χώρας τους και της Ουκρανίας για να κάνουν τα ψώνια τους.

H ροή των αγοραστών έχει αυξηθεί ενόψει των Χριστουγέννων και η εξήγηση είναι ότι στην Ουκρανία όλα είναι φθηνότερα.

Επιστρέφουν με γεμάτα τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων τους αλλά με την εικόνα στο μυαλό τους μιας πεινασμένης και κατεστραμμένης από τον πόλεμο πόλης, όπως εξηγεί άνθρωπος που μόλις γύρισε.

Αγοράζουμε μερικά αναψυκτικά, μερικά ανταλλακτικά για αυτοκίνητα. Η τιμή δεν διαφέρει πολύ, αλλά δεν μπορούμε να τα βρούμε εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν έχουν ρεύμα, ακραία φτώχεια.

Μία φορά την εβδομάδα, η Floarea ταξιδεύει 70 χιλιόμετρα για να πάει για ψώνια στην Ουκρανία.

Πήρα ένα ντεπόζιτο γεμάτο ντίζελ και τρόφιμα. Μερικοί αναπτήρες, μερικές σακούλες με ζωοτροφές για τα βοοειδή, ρούχα, αλλά πάνω από όλα τρόφιμα“, περιγράφει αναλυτικά η Φλοαρέα στο συνοριακό πέρασμα.

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι Ρουμάνοι πηγαίνουν επίσης στην Ουκρανία για να αγοράσουν τρόφιμα, γλυκά, καύσιμα και μερικοί ακόμη και δώρα.

Στην Ουκρανία πάνε για ψώνια οι Ρουμάνοι λόγω των χαμηλών τιμών
(AP Photo/Vadim Ghirda)

“Οι συνοριακοί σταθμοί έχουν πλέον περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως. Οι Ρουμάνοι πρέπει να περιμένουν αρκετές ώρες στην ουρά για να επιστρέψουν στη Ρουμανία”, τονίζει η δημοσιογράφος του euronews Romania, Carmen Ciocan.

Πηγή: Εuronews

Μετάφραση: ΑΘανάσιος Ρούντος

 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr