Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
1.7 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ρωσία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot ζητεί κάποιου είδους «κρατικό προστατευτισμό»

Ρωσία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot ζητεί κάποιου είδους «κρατικό προστατευτισμό»

0
21
Ρωσία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot ζητεί κάποιου είδους «κρατικό προστατευτισμό»

Ο επικεφαλής της υπό κρατικό έλεγχο ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Aeroflot ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να «ισοζυγίσει τα συμφέροντα» των ρωσικών και ξένων αεροπορικών εταιριών προκειμένου να υποστηρίξει τον εγχώριο αεροπορικό τομέα, σε μια συνέντευξη με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στη συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot, Σεργκέι Αλεξαντρόφσκι, είπε πως είναι «σημαντικό το κράτος να ισοζυγίσει τα συμφέροντα των ρωσικών και διεθνών αερομεταφορέων».

Επειδή είναι προφανές πως οι ξένοι αερομεταφορείς έχουν τώρα πολύ περισσότερες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα σε αυτές τις συνθήκες.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να πετούν στους περισσότερους προορισμούς στο εξωτερικό μετά την επιβολή κυρώσεων χωρίς προηγούμενο από χώρες της Δύσης, περιλαμβανομένων απαγορεύσεων σε ρωσικούς αερομεταφορείς, αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πτήσεις προς την Τουρκία και χώρες της Μέσης Ανατολής που είναι δημοφιλείς για τους Ρώσους τουρίστες παρέμειναν.

Ο Αλεξαντρόφσκι δήλωσε πως ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρίες, περιλαμβανομένων των Turkish Airlines και των Emirates, επωφελήθηκαν πιο πολύ από την κατάσταση και ζήτησε κάποιου βαθμού “κρατικό προστατευτισμό” προκειμένου να διασφαλιστεί ο εγχώριος αεροπορικός τομέας.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr