Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
13.7 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Πεσκόφ για πλαφόν: «Το κόστος του ρωσικού πετρελαίου μετά την εισαγωγή του...

Πεσκόφ για πλαφόν: «Το κόστος του ρωσικού πετρελαίου μετά την εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών θα αλλάξει»

0
26
Πεσκόφ για πλαφόν: «Το κόστος του ρωσικού πετρελαίου μετά την εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών θα αλλάξει»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η θέσπιση από τη Δύση ανώτατου ορίου στις τιμές του πετρελαίου δεν θα επηρεάσει τη χρηματοδότηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας.

“Η Ρωσία, η ρωσική οικονομία, έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και τέτοια μέτρα, όπως το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου, δεν θα το επηρεάσουν”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Το κόστος του ρωσικού πετρελαίου μετά την εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών θα αλλάξει»

Σύμφωνα με το almayadeen, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι το κόστος του ρωσικού πετρελαίου μετά την εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών θα αλλάξει, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν ένα βήμα προς την αποσταθεροποίηση των παγκόσμιων ενεργειακών αγορών.

“Η τιμή θα αλλάξει. Ένα πράγμα είναι σαφές και αναμφισβήτητο: η υιοθέτηση αυτών των αποφάσεων είναι ένα βήμα προς την αποσταθεροποίηση των παγκόσμιων ενεργειακών αγορών”, δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν οι Ευρωπαίοι και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερες τιμές, καθώς οι ΗΠΑ πείθουν τους συμμάχους ότι τίποτα δεν θα αλλάξει.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για τον καθορισμό ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

Το ανώτατο όριο θα επανεξετάζεται κάθε δύο μήνες, ώστε να παραμείνει 5% κάτω από τον δείκτη αναφοράς του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Οι χώρες της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν επίσης την ίδια ημέρα να ορίσουν ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων για το πετρέλαιο από τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αποκάλυψε ότι η Μόσχα ετοιμάζει απάντηση στο πλαφόν τιμών και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το μέτρο

“Οι αποφάσεις προετοιμάζονται, αλλά, φυσικά, ένα πράγμα είναι προφανές εδώ – δεν θα αναγνωρίσουμε κανένα ανώτατο όριο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Οι δηλώσεις Μακρόν δεν αλλάζουν τίποτα»

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια θα αλλάξουν τις γενικές προσεγγίσεις του Παρισιού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας μετά την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία.

“Όχι, δεν το πιστεύουμε”, δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οι προσεγγίσεις της Γαλλίας έχουν αλλάξει μετά τη δήλωση του Μακρόν.

Η Ρωσία προσαρμόζεται στις κυρώσεις- κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Σολτς

Σε σχετικό πλαίσιο, ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία προσαρμόζεται στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος δήλωσε ότι αποτελούν ισχυρό εργαλείο εναντίον της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σολτς υποστήριξε ότι η αποτελεσματικότητα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυξάνεται, προσθέτοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι “ορισμένα προβλήματα, φυσικά, προκύπτουν εξαιτίας των κυρώσεων, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν κρίσιμης φύσης, και εδώ μπορείτε να διαφωνήσετε με τον κ. Σολτς.

Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες βλέπουν σαφώς τη διαδικασία προσαρμογής της ρωσικής οικονομίας σε αυτές τις συνθήκες και θα ήταν αντιεπαγγελματικό να το αρνηθούμε”.

Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις βλάπτουν τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής οικονομίας

Εκτίμησε ότι “θα ήταν μάλλον επίσης αντιεπαγγελματικό να σιωπήσουμε για τη ζημιά που προκαλούν οι κυρώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες. Εννοώ όσον αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι και η ΕΕ εναντίον μας. Αυτή η ζημιά είναι προφανής και η ζημιά αυτών των κυρώσεων για τη γερμανική οικονομία είναι προφανής”.

“Αυτό είναι γνωστό στους ειδικούς μας, στους ειδικούς στις Βρυξέλλες και στους ειδικούς στο Βερολίνο”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr