Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
14.1 C
Athens
Αρχική LIFE Παύλος Σιδηρόπουλος: 32 χρόνια χωρίς τον… «Μπάμπη τον Φλού»

Παύλος Σιδηρόπουλος: 32 χρόνια χωρίς τον… «Μπάμπη τον Φλού»

0
31
Παύλος Σιδηρόπουλος: 32 χρόνια χωρίς τον... «Μπάμπη τον Φλού»

Ο «Πρίγκιπας της Ελληνικής Ροκ Σκηνής», Παύλος Σιδηρόπουλος, πεθαίνει στις 6 Δεκρμβρίου του 1990 από υπερβολική χρήση ηρωίνης.

«Πρέζα» κάθε λογής, μπορεί να βρεις παντού. Υπάρχουν πολλά είδη. Μην πάει το μυαλό σου μόνο στην ηρωίνη. Μπορείς να εξαρτηθείς από πολλά, όχι μόνο από τα ναρκωτικά: «Με μια διαφορά… Η ηρωίνη σκοτώνει» είχε φροντίσει να επισημάνει ο Παύλος Σιδηρόπουλος! Το ήξερε, το ένιωθε. Η ηρωίνη τον σκότωσε. Μια μέρα σαν τη σημερινή, το 1990, σε ηλικία 42 ετών. «Κορόιδευε» πολλούς, «θα το κόψω, θα σταματήσω», ήξερε πως τον κατέστρεφε, όπως άλλωστε σε καταστρέφουν πολλά, όπως μπορεί μια γυναίκα ή ένα άλλο πάθος. Η ηρωίνη όμως τον σκότωσε.

Ατύχημα ή αυτοκτονία

Η υπόθεση, ότι ο Παύλος αυτοκτόνησε, ενισχύεται από τρία κυρίως στοιχεία.

Το πρώτο είναι ο θάνατος της μητέρας του, Τζένης, λίγους μήνες πριν τον δικό του. Η απώλεια αυτή, του στοίχισε πάρα πολύ γιατί την υπεραγαπούσε.

Το δεύτερο, είναι η ασθένεια που του παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1990. Το αριστερό του χέρι παρέλυσε ξαφνικά, και όλες οι προσπάθειες των γιατρών αποδείχτηκαν μάταιες.

Το τρίτο, είναι μια μαρτυρία του Αλέκου Αράπη στενού φίλου και συνεργάτη του Παύλου Σιδηρόπουλου:

«Εμένα μου είχε πει ότι θα αυτοκτονήσει. Ήμασταν στο μπαρ dada και συζητάγαμε.

Ο Παύλος είναι με το χέρι παράλυτο πια, έχει περάσει το διάστημα που υποτίθεται πως θα άρχιζε να το νιώθει πάλι τον είχαν έτσι παραμυθιάσει οι γιατροί, για να μην τα βάψει μαύρα. Τίποτα όμως, το χέρι ήταν νεκρό, είχε τότε ψυλλιαστεί πως το χέρι δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει και γυρνάει και μου λέει ”έχω κι αυτή τη μαλακία με το κ@λ@χερο, βγαίνω με την Ελένη και δεν μπορώ να την αγκαλιάσω. Ξέρεις κάτι; Αν μου την βάλουνε κάτω απ την μύτη μου θα την πάρω όση και να’ ναι και θα την κάνω..” αυτά μου είπε».

Η εκδοχή του ατυχήματος

Όμως, όσο και αν όλες οι μαρτυρίες, δείχνουν εκείνη την περίοδο, έναν πολύ μελαγχολικό (έως καταθλιπτικό) Παύλο Σιδηρόπουλο, υπάρχουν κάποια γεγονότα που προκαλούν ερωτηματικά.

Έντεκα μόλις μέρες πριν τον θάνατό του, έδωσε συνέντευξη στο Rock fm. Εκεί δίνουν ραντεβού, για μία νέα συνέντευξη, που θα δινόταν μετά την κυκλοφορία του δίσκου.

Ο Παύλος πρέπει να πήρε μια μεγάλη δόση ηρωίνης, που τον έριξε σε κώμα. Αυτό, πρέπει να έγινε γύρω στις 4 το πρωί. Όμως, η φίλη του άρχισε να ανησυχεί και να παίρνει τηλέφωνα ώρες μετά, και γύρω στις 11 ή 12 το μεσημέρι.

Ειδοποίησε τον Αλέκο Αράπη και ύστερα τον Βασίλη Πετρίδη (μέλη του συγκροτήματος Απροσάρμοστοι), που της είπαν να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο. Δυστυχώς, όταν έγινε αυτό το τηλέφωνο και ήρθε το ασθενοφόρο, ήταν αργά. Ο Βασίλης Πετρίδης που είχε πάει εκεί, είπε, πως τον είδε μελανιασμένο, πράγμα που σημαίνει πως ήταν νεκρός.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέκου Αράπη:

{https://youtu.be/n9XhgmqpiuU}

 

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr