Πανδημία: Νέα μέτρα σε Μαλαισία και Νότια Κορέα για ταξιδιώτες από την Κίνα

0
20

Πανδημία: Νέα μέτρα σε Μαλαισία και Νότια Κορέα για ταξιδιώτες από την Κίνα

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα θα θερμομετρούνται για να διαπιστωθεί αν έχουν πυρετό, ενώ θα εξετάζονται επίσης λύματα από τα αποχωρητήρια αεροσκαφών που φθάνουν στα αεροδρόμιά της από την Κίνα, στο πλαίσιο νέων μέτρων για να αποτραπεί έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού μετά τον τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στον οποίο προχώρησε ξαφνικά το Πεκίνο στις αρχές του μήνα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν πυρετό θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον SARS-CoV-2. Τα λύματα θα εξετάζονται για την παρουσία τυχόν νέων παραλλαγών ή υποπαραλλαγών του ιού.

Η υπουργός Υγείας Ζαλίχα Μουστάφα δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικό πλέον από την 5η Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους ή τεστ αντιγόνων μέσα σε 24 ώρες. Επίσης, ήδη από τη 2η Ιανουαρίου, θα κάνουν PCR, δηλαδή μοριακή εξέταση, με την άφιξή τους.

Επίσης οι βίζες θα είναι βραχείας διάρκειας, ενώ τα αεροσκάφη από την Κίνα θα φθάνουν μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσόν. Τα μέτρα προβλέπεται να διαρκέσουν ως τον Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκλείεται η παράταση της ισχύος τους.

Ήδη αρκετές χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ιταλία, πήραν ανάλογα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr